04/20/11 22:46
(http://e-vestnik.bg/)

Общинското богатство Венци Стефанов псува журналисти в ефир, те му се радват

Венцислав Стефанов. Снимка: Булфото

Заобиколен плътно от микрофони на журналисти след поредния мач на „Славия”, именитият президент на футболния клуб Венци Стефанов има поредната възможност да каже нещо на обществото. Изтънченият му лик изгря на екрана, услужливо предоставен му от камерите. Очаквах поредния водопад от прозрения, но, признавам, бях изненадан. Подразнен от въпрос, свързан с протеста на кмета на Каварна Цонко срещу БФС и телевизии, Стефанов напсува един журналист: „Да ти еба майката”. После нарече друг: „Олигофрен”.

Тази случка задава ред фундаментални въпроси.
„Виж мамо, Венци Стефанов ме псува по телевизията на майка!” - дали така се е похвалил репортерът?

Чичко Стефанов е популярен медиен герой. Често се случва да коментира защо „Слабия” пак паднала”. Обикновено ругае съдиите, БФС, върлите фенове на „Славия”, времето, кърлежите по терена и портиера на Кремиковци.

Като цяло Стефанов обича също партита, да се снима с важни „политичета”, разни особи и да грее от телевизора. Дава много акъл за футбола и други работи. Но собствената му „Славия” играе като отбор усърдни комбайнери от развития социализъм. Ако „Славия” излезе в Европа, само 50-инчов телевизор ще може да побере резултата в тяхната врата. Чичко Стефанов много ломоти за спорта, ама журналистите все го подминават по въпросите, свързани с това как е станал освен придзидент и голям бизнесмен.

Ето кратък преглед:

Стефанов се е пръкнал със СИК. Естествен, нормален, почтен път на една прохождащ бизнес гений в България. Неговият пример, както и на мнозина други като него, вдъхнови милиони от нас, образовани, необразовани, млади и стари да изградят своя успех в живота като … емигрират в чужбина. После чичко Стефанов направил сдружение с общинската фирма Софийски имоти и получил на безценица 242 декара (двеста четирийсет и два декара) земя и сгради в центъра на столицата. Голямата част от това са базите на „Славия” и ето защо днес чичко Стефанов гордо се зове президент и собственик на отбор и имоти. Покрай себе си той се погрижил и за своята излючително способна и ценна за обществото щерка. Тя се облажила с 4 магазина на „Витошка” и „Графа”.

Обществото трябва да плати на един такъв чичко. Иначе щяхме да сме лишени от честа неговия възвисен лик да ни налива акъл ден през ден и от време на време да ни псува. Как иначе ще се оправим без хора като Стефанов и без неговото национално богатство – щерка му? Всъщност щерка му би трябвало да бъде наречена не национално, а общинско богатство, защото магазините й са получени от община София, а не от държавата. Воглаве с щерка си и той би трябвало да бъде смятан за общинско богатство. Дерзайте софиянци, имате едни изключителни общински богатства в лицето на фамилията на Стефанов.

Благодарни сме и на онези „политичета” Софиянски, Бакърджиев, Антоан Николов, Тошко Добрев и прочие, които направиха възможно Стефанов и дъщеря да се облажат с тези декари и магазини и да останат в България и София.

Да се върнем при журналистите. Представете си, току сте тикнали микрофона пред светлия, интелигентен лик на чичко Стефанов, задавате един съвсем нормален въпрос, а отсреща ви напсуват: „Абе да ти еба майката”. Как бихте реагирали вие, ако общинско богатство като Стефанов ви напсува в национален ефир – вас редовия данъкоплатец, вас точно вас, които заедно с вашите родители, роднини и приятели сте се трудили и борили години наред, за да може един ден шишко Стефанов и щерка му да се облажат с едни 240 декара, сгради и магазини в идеалния център на столицата? И именно заради това забогатяване те имат медийна трибуна, която използват да изливат своите чутовни, фундаментални умопрозрения и да ви псуват на майка.

Ами останалите журналисти покрай напсувания? За ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване