04/25/11 14:07
(http://www.klassa.bg/)

Бойко Борисов ще открие Седмата световна среща на българските медии в Холандия

Министър-председателят Бойко Борисов ще открие Седмата световна среща на българските медии, организирана от БТА, съобщиха от националната осведомителна агенция.
Официалното откриване на единствения форум, който събира български журналисти от страната и чужбина, ще се състои в столицата на Кралство Нидерландия Хага на 26 май. Гост на церемонията ще бъде и министърът на външните работи Николай Младенов.
Темата на форума е “Медии и пари”. Във фокуса на внимание ще бъдат проблемите на икономиката на медиите и тяхното финансиране, собственост и независимост, промените и развитието на медийната инфраструктура, авторското право и други.
Работната част на срещата ще продължи в холандския град Хилверсум до 29 май. В Хилверсум, наричан „града на медиите”, са разположени студиата и офисите на всички холандски и много европейски телевизии и радиа. В Хилверсум се намира и единственият в света Музей на медиите. Освен архитектурна забележителност, той е и най-големият аудио-визуален архив в Европа, тъй като съхранява над 700 000 часа телевизионни, радио, музикални и филмови записи.
Инициатори и организатори на събитието са Българската телеграфна агенция (БТА) и Асоциацията на българските медии по света (АБМС). Над 40 български медии от цял свят ще се включат във форума тази година. Срещата ще събере представители на печатни и електронни издания, радиа и телевизии от над 20 държави, сред които САЩ, Канада, Великобритания, Испания, Гърция, Израел, Унгария, Чехия, Холандия, Сърбия, Румъния, Украйна, Молдова. Поканени са и нови медии от САЩ, Швеция, Китай и Южна Африка, които не са участвали в срещите досега.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване