04/25/11 17:57
(http://www.klassa.bg/)

Григор Димитров се изкачи до 69-о място в света

Първата ракета на България Григор Димитров продължава да се изкачва в световната ранглиста по тенис при мъжете и вече е под номер 69 в подреждането с актив от 742 точки. Това е пореден негов рекорд в класирането, след като преди седмица той заемаше 70-а позиция. Гришо разби Андреас Бек на старта на турнира "BMW Open" в Мюнхен.
Лидер продължава да бъде Рафаел Надал, следван от непобедения тази година Новак Джокович и рекордьора по титли от Големия шлем – Роджър Федерер. От другите българи Димитър Кутровски е с най-предно класиране - 494-ти в света, Тихомир Грозданов е 557-и, а Тодор Енев е на 780-о място. При дамите Цветана Пиронкова запази своята позиция в ранглистата на Женската тенис асоциация. Пловдивчанката заема 35-о място в подреждането - същото, което и миналата седмица. Състезателката ни ще участва през тази седмица на турнира в Барселона, където в първия си мач ще се изправи срещу 31-годишната италианка Алберта Брианти. Втората ни ракета Елица Костова заема 201-ва позиция. Водач в ранглистата е Каролин Возняцки, следвана от Ким Клайстерс и Вера Звонарьова.
Лидерът в световната ранглиста Рафаел Надал завоюва шестата си титла от турнира на червени кортове в Барселона, след като на финала се наложи с 6:2, 6:4 над своя сънародник от Испания Давид Ферер. Само преди седмица двамата близки приятели се изправиха един срещу друг и на финала на турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло, като отново Краля на клея излезе крайният победител. Това е 31-ви трофей на червена настилка за 24-годишния Надал и общо 45-и в кариерата му до момента. През миналия сезон Рафа пропусна турнира в Барселона заради контузия, след като преди това нямаше конкуренция на изданията в периода 2005-2009 г.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване