04/26/11 17:52
(http://www.klassa.bg/)

"Калиакра" тръгна да събаря властта в БФС

Футболен клуб „Калиакра“ подаде три жалби до Административен съд-София-град (АССГ) във връзка с решението на Дисциплинарната комисия към БФС да наложи финансови санкции на клуба и неговите ръководители заради проваления мач с „Левски“. Клубът беше глобен с общо 65 000 лева, президентът Венцислав Василев отнесе финансова санкция от 5000 лева, а административният директор Красимир Тодоров - 2000 лева. В тази връзка и трите страни внесоха жалби. Тази от името на „Калиакра” е с вх. №8601 от 26 април 2011 г., от Красимир Тодоров е с вх. №8602 от 26 април 2011 г. и от Венцислав Василев е с вх. №8603 от 26 април 2011 г.
Конкретно и трите страни обжалват решението на Дисциплинарната комисия като нищожно и незаконосъобразно. Самото обжалване спира изпълнението на решението. Така каварненци искат да осуетят намерението на БФС да ги изхвърли от "А" група заради неплащане на въпросните глоби. Отделно специалистът по международно спортно право Георги Градев, който защитава интересите на „Калиакра“ в спора с БФС, днес пусна сигнал до Висшия съдебен съвет, с който информира, че много магистрати участват в различни комисии на БФС, а по закон нямат право да са там, което съответно прави взетите от тях решения нелегитимни.
Кметът на Каварна Цонко Цонев направи предложение да се въведе ново правило, според което съдията да решава крайния резултат на всеки мач, ако това се налага. Благодетелят на „Калиакра“ дори предложи нововъведението „съдията решава мача” да бъде отнесено до ФИФА и УЕФА, още повече че президентът на БФС Борислав Михайлов вече е член на Изпълкома на европейската централа. Иронията на Цонев дойде след загубата в домакинството на „Локомотив“ (Пд) с 1:3, в което тимът от „Каварна“ на два пъти беше порязан от главния рефер Богомил Маринов–Мечката. „Голямо геройство беше, че влязохме в „А“ група въпреки футболния съюз миналата година. Сега ще се постараем да направим същото геройство да останем, въпреки че след вчерашната сеч ми се струва, че ще е трудно, но не и невъзможно. Момчетата играха мъжки, поздравявам ги”, каза Цонев. „Очаквам това да продължи до края на сезона, но поне цяла България, хората поне ги гледат, виждат колко струва футболният съюз и президентът на футболния съюз, така че затова няма футбол в България – заради такива поръчкови съдии, отвратителни отсъждания и всичко в наша вреда. Поне един път да се обърка и да отсъди нещо в наша полза. Нямам думи. За някои неща човек няма какво да каже“, каза още Кметъла.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване