04/26/11 15:18
(http://www.klassa.bg/)

Людмил Георгиев сътвори чудеса от автостъкло

Автомобилното стъкло е деликатният материал, от който графикът Людмил Георгиев прави чудеса. В това се убеждават почитателите му, които могат да видят новата му изложба в столичната галерия „Сезони“. „Да подчиниш материята, или материалът трябва да ти служи” - това не е цитат от философски трактат, а професионалното кредо на художника.
Светът в графиките на Людмил Георгиев е загадъчен, пълен с неочаквани видения. Художникът ни води в необичайни посоки и измерения, места, тръгнали от неговата емоция и разум. Визуално примамливи, без да бъдат ясни докрай като времето и пространството, неговите творби разказват истории, извикват сетивни усещания, но разчитат и на интелектуалния ни опит. И като прибавим нежната като паяжина фактура на стъклото, разбираме защо художникът е нарушил класическите графични техники. Артистичната технология при рисунката и графиката авторът смята да покаже в продължение на два месеца и пред Парижката публика. От 15 юни в ателиетата на „Сите де Зарт интернационал” нашият график ще обира овациите на френската публика.
Досега Людмил Георгиев е участвал в множество международни биеналета на графиката в Япония, Полша, Испания, Италия, Сърбия. Има над десет самостоятелни изложби в България, Германия, Турция и Сърбия.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване