04/27/11 17:59
(http://www.klassa.bg/)

СДС и ДСБ отиват на отворени избори за кандидат-президент

Синята коалиция ще излъчи общи кандидатури за президент и за кмет на София след отворени избори. Това стана ясно след вчерашната среща в централата на СДС между партньорите в коалицията. Във вторник СДС номинира своя зам.-председател Румен Христов за участие в президентските избори, а преди великденските празници като кандидат за кметския пост в София бе излъчен председателят на синята група в СОС Владимир Кисьов.
В четвъртък ще бъде сформирана работна група, която да изработи правилата за отворения вот, обясни вчера пред журналисти лидерът на ДСБ Иван Костов. Той увери, че няма да има апаратни игри, а желанието изборите да се проведат възможно най-скоро е общо. Костов съобщи, че ДСБ има свои кандидати и за президент, и за кмет на София, но имената им няма да бъдат обявени, преди да приключат всички процедури.
Никога не се кандидатирам сам, отговори Костов, попитан, дали той самият би участвал в президентската надпревара, и допълни, че няма его, което да е по-голямо от него самия. Лидерът на ДСБ не отговори как би постъпил, ако бъде
номиниран от партията, и отказа да коментира дали одобрява кандидатурата на Румен Христов. „На мен това ми харесва“, коментира Костов по повод възможността евродепутатът Светослав Малинов да е кандидат за „Дондуков“ 2. „Най-важното е, че твърдо сме решили да запазим Синята коалиция, защото виждаме в нея перспективата“, обобщи лидерът на ДСБ.
Когото и да бяхме излъчили, ДСБ нямаше да ни подкрепят, защото те имат своите номинации, коментира председателят на СДС Мартин Димитров. Според него е важно да има конкуренция в рамките на Синята коалиция. Димитров припомни също, че преди да стане президент, Петър Стоянов е бил номиниран именно на отворени избори.
Съжалявам, че Надежда Нейнски реагира по този начин, каза Мартин Димитров по повод обвинението й, че номинирането на Румен Христов е било предопределено. По думите на лидера на СДС, както не е имало уговорен мач при определянето на Нейнски за водач на евролистата, така няма и сега.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване