04/27/11 18:07
(http://www.klassa.bg/)

Фармацевти заплашват с ефективни протести в цялата страна

Фармацевти ще протестират ефективно в цялата страна заради предстоящи промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Това съобщи вчера председателят на Българския фармацевтичен съюз Мирослав Ненчев. Законопроектът, предложен от здравното министерство, предвижда да се разреши на нефармацевти да продават козметика в аптеките. Ненчев коментира, че това ще доведе до масова практика нефармацевти да продават лекарства. БФС не приема и премахването на ролята на Висшия съвет по фармация в издаването на разрешения за търговия на дребно с лекарства.
Протестите на съюза да бъдат стъпаловидни, като районните колегии ще преценят кои аптеки кога ще протестират. Те ще започнат на 9 май и ще продължат 17 дни, ако до този период не се постигне съгласие с премиера, здравния министър, министъра на финансите и социалния министър. След това фармацевтите ще излязат и на национален протест пред сградата на МС. Според фармацевтичния съюз разрешаването на нефармацевти да продават в аптека ще остави между 5000 и 6000 бакалавър-фармацевти без работа.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване