05/01/11 18:16
(http://www.klassa.bg/)

"Арсенал" върна интригата за титлата след победа над "Юнайтед"

Тимът на „Арсенал“ победи лидера в класирането на Висшата лига „Манчестър Юнайтед“ с 1:0 след гол на Аарън Рамзи в 56-ата минута и по този начин остави жива интригата в борбата за титлата на Албиона три кръга преди края на шампионата. Уелският национал Рамзи получи топката на тепсия около точката за дузпата от Робин ван Перси и с диагонален удар простреля Ван дер Сар, за да донесе трите точки на "артилеристите". Голът в тяхна вреда амбицира още повече футболистите на „Манчестър Юнайтед“, които започнаха да атакуват много по-масирано. В игра за "червените дяволи" се появи и българинът Димитър Бербатов, който замени игралия безлично Хавиер Ернандес. При хубава контраатака на гостите Луиш Нани се озова на голова ситуация, но ударът му с левия крак бе избит от Шчесни.
След успеха „топчиите” остават на 3-то място във временното класиране с актив от 67 точки, на 6 зад „червените дяволи” и на 3 зад 2-рия „Челси“. В друга среща от кръга „Ливърпул“ разби с 3:0 у дома „Нюкасъл“. Така „червените” изпревариха „Тотнъм“ във временното класиране и вече заемат 5-а позиция. Селекцията на Кени Далглиш е само на четири точки от „Манчестър Сити“ и от мястото, даващо право на участие в Шампионската лига. Американските собственици на „Ливърпул“ вече окончателно са решили, че ще предложат нов дългосрочен договор на Кени Далглиш.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване