05/01/11 17:39
(http://www.klassa.bg/)

БСП си поиска държавата обратно

Никой не може да свали това правителство освен вас, вие сте тези, които ще му кажете да си ходи. Нека си вземем България обратно. С този призив кандидатът за кмет на София на левицата Георги Кадиев се обърна към социалистите, които си организираха вчера ден на гнева на пл. „Александър Батенберг“. Кадиев добави, че левите имат само един отговор към това правителство и той е – оставка.
„Управляващите от ГЕРБ разбират не от дума, а от сила и ние трябва да покажем нашата сила, която е тук на площада и сред много други българи“, заяви от своя страна лидерът на социалистите Сергей Станишев. Той беше категоричен, че всеки ден, в който партията на премиера Борисов е на власт, нанася огромни щети на страната ни.
„Затова ще продължим с нашите протести“, заяви Станишев. Според него, България може да бъде извлечена от икономическата криза. „Знаем колко трудно ще бъде да изпълняваме нашите обещания след поразиите на ГЕРБ. Ние не смятаме, както мисли премиерът, че в България се живее прекрасно и искаме да сложим край на това управление“, каза лидерът на социалистите. Според него правителството обслужвало частни и лобистки интереси и е антинародно.
Станишев обяви, че БСП е единствената алтернатива на управлението и тя ще се реализира с подкрепата на българските граждани. Той припомни пред протестиращите, че правителството наскоро реши до 2013 г. да няма увеличение на пенсиите и заплатите.
Лидерът на младежкото обединение на БСП Явор Гечев даде символично еднопосочен билет за Ню Йорк на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, тъй като той е "името на социалното зло в България".
„Господин Дянков, идете си, защото освен статистика, забравихте, че в България има и живи хора. Натоварете със себе си и цялото правителство и си ходете – оставка!”, обяви той.


Румен Петков: ДПС ще реши изборите

Познавайки добре политическата ситуация в страната, факторът ДПС на тези президентски избори може да реши въпроса в една или друга посока и който подценява ДПС, допуска много груба грешка. Това заяви вчера пред БНР депутатът от левицата Румен Петков.
„Лесно човек да е на гребена на вълната, да плюем, но когато настъпи мигът, в който трябва да се вземат солидните решения, нещата стоят по различен начин“, каза още той. Според него най-спряганото име за кандидат-президент в БСП е Стефан Данаилов. „Стефан е нужният президент на левицата и на България. Много се надявам да приеме. На България е нужен спокоен, солиден, уверен човек на върха“, категоричен бе Петков.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване