05/01/11 14:19
(http://www.klassa.bg/)

Войната на Джулиан Асандж срещу секретността

Това беше най-голямото изтичане на информация в човешката история. Уикилийкс предизвика гнева на световната суперсила номер едно, хвърли в смут британското кралско семейство и подпомогна избухването на революция в Африка. Зад тази организация стои Джулиан Асандж, една от най-странните личности, сдобили се със световна слава. Какъв е този човек – интернет месия или терорист в киберпространството? Борец за свобода на информацията или сексуален престъпник? Докато светът обсъжда тези въпроси, американски политици призовават за неговото убийство.
Носителите на множество журналистически награди Дейвид Лий и Люк Хардинг от британския вестник „Гардиън“ са в центъра на уникална по рода си драма, свързана с публикуването на 250 000 тайни дипломатически съобщения и досиета с поверителна информация от войните в Афганистан и Ирак. В един момент платиненорусият хакер дори се укрива от агентите на ЦРУ в дома на Дейвид Лий в Лондон. Заедно с екипа разследващи журналисти на вестника в настоящата книга Лий и Хардинг предлагат поглед отвътре към разтърсващата история на Джулиан Асандж и изтичането на информацията.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване