05/02/11 16:18
(http://www.klassa.bg/)

Звезден бойкот срещу Моуриньо преди гостуването на "Ноу Камп"

Истински раздор се разрази в съблекалнята на „Реал“ (Мадрид) преди гостуването на „Барселона“. Полуфиналният двубой от Шампионската лига е тази вечер от 21,45 часа на „Ноу Камп“ и ще бъде предаван пряко по bTV Action. Голяма част от звездите на „Реал“ се влезли в конфликт с треньора Жозе Моуриньо. Това разтръби вестник "Ел Паис", позовавайки се на свой източник. След катастрофата 0:2 срещу „Барса“ в лигата и срамната загуба от „Сарагоса“ с 2:3 на собствен терен в съблекалнята на най-титулувания клуб в света стана страшно. "Срам, истински срам!", "На какво прилича това, та нали сме „Реал“ (Мадрид)", "Никога вече не трябва да играем по такъв начин", били трите най-повтаряни фрази на футболстите. „Така се затваряме отзад, че на нищо не приличаме - оплаквали се играчите. - Жозе планира нещата така, че ако печелим, всичко да е негова заслуга!"
Звездата на отбора Кристиано Роналдо първи разкритикува защитната схема на Моуриньо още след мача с „Барса“. И сложи началото на конфликт с неясен край. Отговорът на Жозе дойде светкавично - въпреки обещанието, че ще играе винаги, той остави звездата извън групата за снощния мач срещу „Сарагоса“. От друга страна, Жозе Моуриньо дори не пожела да участва в пресконференцията преди реванша с „Барселона“. Замести го помощникът му Айтор Каранка, а от играчите ще говори Карим Бензема. Моуриньо е наказан за предстоящия мач, след като бе изгонен в първата среща между двата тима. Йохан Кройф също продължи да критикува португалския наставник. „Моуриньо върши своята работа. Така разбира футбола, така го интерпретира. Чух всякакви определения за него тези дни: че е луд, че е манипулатор. Нито едно от определенията обаче не отговаря на моето виждане. Флорентино Перес е човекът, който привлече на работа Моуриньо със задачата да сложи точка на превъзходството на „Барса“. На всяка цена! Дори играчите на „Реал“ да не минават центъра, дори да не практикуват атакуващия футбол, характерен за „Реал“ толкова години. А Перес разполага с отлични футболисти, които могат да направят прекрасен отбор един ден. Отбор, който да побеждава, играейки футбол. Но има един проблем. Когато си заложил като идеал победата на всяка цена, поемаш много опасна линия“, коментира Кройф.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване