05/02/11 16:17
(http://www.klassa.bg/)

"Фламенго" с Роналдиньо спечели титлата на щата Рио де Жанейро

Отборът на „Фламенго“ с Роналдиньо в състава си спечели втората част на шампионата на щата Рио де Жанейро - Таса Рио. Това сториха „Фла“ след победа с 3:1 след изпълнение на дузпи срещу „Васко да Гама“ и след като по-рано през сезона триумфира и в първата част на надпреварата - Таса Гуанабара, триумфираха автоматично Кампеонато Кариока. 
Титлата е първа за Роналдиньо след 2006 година, когато бившият бразилски национал триумфира в Шампионската лига с отбора на „Барселона“. „Фламенго“ и „Васко“ направиха скучно равенство 0:0 на финала на Кампеонато Кариока, а двубоят бе белязан от завръщането на терена на Роналдиньо, който пропусна предишните два мача на „Фла“ заради контузия. "Върнах се в Бразилия заради това. В последните няколко години не бях печелил титла. Да направя това в родината ми - чувството е невероятно", заяви 31-годишният Роналдиньо, който през 1999 година спечели титлата в шампионата на щата Рио Гранде до Сул с отбора на „Гремио“ (Порто Алегре). В последните 10 години Роналдиньо игра за „Пари Сен Жермен“, „Барселона“ и „Милан“, напускайки италианския гранд през януари.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване