05/03/11 17:08
(http://www.klassa.bg/)

Nasdaq и ICE с враждебна оферта за покупка на NYSE

Борсите Nasdaq OMX Group и IntercontinentalExchange Inc отправиха офертата си за закупуване на Нюйоркската фондова борса (NYSE Euronext) на стойност 11,1 млрд. долара директно към акционерите й, превръщайки я във враждебна, предаде Ройтерс. Стъпката идва, след като NYSE на два пъти отхвърляше офертите на двете борси за сметка на тази на германската Deutsche Boerse, възлизаща на 10,3 млрд. долара. “Тази оферта би трябвало да убеди борда на NYSE за сериозността на нашите намерения”, е заявил главният изпълнителен директор на Nasdaq Робърт Грейфелд. Nasdaq и ICE желаят да разделят операциите на NYSE помежду си, изтъквайки, че офертата им превъзхожда тази на Deutsche Boerse.
Според борда на NYSE такъв тип оферта не е сериозна, рискува да бъде блокирана от антитръстовите регулации и е в противоречие със стратегията на компанията за международна диверсификация. Предложението на двата оператора е 42.67 долара за акция, за акционерите на NYSE, докато офертата на германския оператор е 35.26 долара за акция. Припомняме, че
евентуална сделка между NYSE Euronext и Deutsche Boerse ще създаде най-големия борсов оператор в света.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване