05/03/11 17:34
(http://www.klassa.bg/)

Да се шофира у нас е по-опасно, отколкото да се воюва в Афганистан

Да караш кола в България е три пъти по-опасно, отколкото да воюваш с талибаните в Афганистан, смята директорът на Военномедицинска академия ген. Стоян Тонев. В сутрешния блок на БНТ вчера медикът коментира, че проблемът е в манталитета и липсата на ефективен контрол. Обучението на шофьорите, дупките по пътищата и лошото възпитание са част от този контрол, посочи ген. Тонев. Той каза още, че американските военни в базите у нас карат по пътищата, за да са обучени за кормуване в тежки условия.
В четвъртък на фасадата на ВМА ще заработи светлинно табло, показващо жертвите по пътищата на България. Инициативата е на Министерството на отбраната с партньорството на ВМА и МВР.


Засилено полицейско присъствие на пътя за Гергьовден

В предстоящите празнични и почивни дни МВР ще осигури засилено полицейско присъствие, контрол и регулиране на движението в натоварените пътни участъци, за да се предотвратяват задръстванията и произшествията. Ще бъде засилен и контролът за шофиране след употреба на алкохол и за спазване на правилата за движение. От сектор „Пътна полиция“ разпространиха и препоръки за безопасно движение по празниците и през пролетта, които могат да бъдат намерени и на тяхната страница в интернет. Метеоролозите пък предупреждават за възможни значителни валежи, изискващи повишено внимание при шофиране.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване