05/03/11 17:20
(http://www.klassa.bg/)

Ройтерс: България се възстановява бавно

Най-бедната държава - членка на ЕС, България, бавно се възстановява от дълбока рецесия, която намали доходите и увеличи безработицата, нанасяйки удар върху популярността на десноцентристкото правителство. Това се казва в коментар на агенция Ройтерс за ключовите рискове в България, който беше публикуван вчера. Според анализаторите забавянето на икономиката е принудило страната ни да намали разходите и да замрази заплатите в държавния сектор и пенсиите, за да ограничи фискалния си дефицит и да предотврати натиска върху националната валута, обвързана с еврото.
„Увеличаването на цените на хранителните продукти и на горивата наред със строгото ограничаване на разходите и забавените реформи намали подкрепата за правителството на малцинството на премиера Бойко Борисов. Въпреки това властта му все още е стабилна благодарение на подкрепата на националистическата партия „Атака“, се казва още в коментара. От Ройтерс отбелязват, че правителството е преживяло неуспех, когато Франция и Германия са отказали на България да се присъедини към Шенгенската безвизова зона.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване