05/04/11 18:38
(http://www.klassa.bg/)

"Левски" се наложи трудно над "Пирин"

В много интересен двубой от 25-ия кръг на „А“ група отборът на „Левски“ не допусна изненада, побеждавайки трудно отбора на „Пирин“ с 3:2 в Благоевград. На стадион „Христо Ботев” „сините” стигнаха до успеха много трудно след попадения на Матондо, Гара Дембеле и Христо Йовов. За домакините и двата гола бяха дело на нападателя Иван Цветков. Победата за столичани обаче не дойде никак лесно, тъй като гостите трябваше да обръщат резултата от 0:1, като домакините дори на два пъти уцелиха гредите. В 13-ата минута беше отменен от рефера Радан Мирянов чист гол на Гара Дембеле заради несъществуваща засада.
Междувременно преди мача стана ясно, че кметът на община Благоевград Костадин Паскалев е внесъл предложение в общинския съвет за придобиване на акции в ПФК "Пирин Благоевград" АД, за да бъде стабилизиран финансово клубът.
Според него общинското участие ще гарантира стабилно и прозрачно управление на клуба и неговото бъдеще. Председателят на общинския съвет Костадин Хаджигаев съобщи, че ще свика извънредна сесия на 12 май, на която да се дискутира предложението и съветниците да излязат с решение. Общината до момента няма участие в "Пирин Благоевград", който е в тежко финансово състояние въпреки смяната на собствеността в началото на годината. Сега клубът се управлява от Емил Наков, който движеше футболните дела на застреляния Георги Илиев във "Велбъжд" и "Локомотив" (Пд). Паскалев иска да бъде упълномощен да се проведат разговори с акционерите в клуба за 34 процента. Община Благоевград се ангажира да подпомага финансово до 250 хиляди лева годишно. Те трябва да се използват само за заплати и осигурителни плащания на футболистите, треньорите в първия отбор и от детско-юношеската школа.
В същото време стана ясно, че наставникът на ЦСКА има подписан договор с ЦСКА до месец януари 2012 година. Това заявиха от Борисовата градина по повод продължаващите спекулации относно бъдещето на Милен Радуканов на „Армията”. Ситуацията обаче е следната: в момента Радуканов има действащ договор като помощник-треньор, тъй като клубът вече има един подписан за старши треньор със Сашо Борисов. Това е наложително, тъй като Радуканов няма все още необходимия лиценз. Босът на ЦСКА Димитър Борисов пък прие с усмивка поредното изказване на кмета на Сливен Йордан Лечков, според когото решение на Сливенския окръжен съд е блокирало трансферите на ЦСКА. „Нека Лечков знае, че Пернишкият окръжен съд отмени решението на Сливенския. Не мога да се начудя на това изказване. Това противоречи на всякакви законови разпоредби. А Лечков може само да ни е благодарен, че продължаваме да му изплащаме борчовете“, каза за „Дарик“ Борисов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване