05/08/11 19:11
(http://www.klassa.bg/)

Ангел Марин: Отношенията между "Дондуков" 2 и МО са ненормални

Отношенията между президентството и Министерството на отбраната са ненормални. Това коментира вчера пред bTV вицепрезидентът генерал Ангел Марин. Според него основен проблем за държавното управление в момента е липсата на ясен механизъм за създаване на политики и взимане на решения.
„Най-ясен е примерът за позицията ни за Либия. Случи се така, че в рамките на една основна институция се появиха коренно противоположни позиции за ангажиментите ни в африканската страна“, беше категоричен Марин. Той обясни, че дори и да е имал различия с президента Георги Първанов по някои въпроси, никога не си е позволявал да ги коментира публично, без да се съгласуват позициите им.
„Ние сме избрани да вършим работа, а не да правим сеир“, каза генералът.
Според него един от основните проблеми за страната ни е лидерският. Той смята, че много от негативните събития по време на прехода са били вследствие на липсата на истински водачи на ръководните постове в държавата. Марин каза, че е срещу премахването на вицепрезидентската институция, защото тя е била създадена от законотворците веднага след 10 ноември 1989 година. Той беше категоричен, че така се постига устойчивост на президентския пост.
„Много други държавници са ми споделяли, че съжаляват за липсата на свой заместник, който да им помага“, заяви Марин. Според него въобще е липсвала възможността той да стане държавен глава вследствие на импийчмънт срещу Георги Първанов. „Не вярвам някой здравомислещ човек да си е мислил, че такъв сценарий е възможен“, каза генералът. Марин коментира, че за момента не е наясно дали хората искат той да остане в политиката.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване