05/08/11 17:13
(http://www.klassa.bg/)

Възможна е оставка на Ахмадинеджад заради спора с Али Хаменей

Споровете между президента на Иран и върховния лидер се усилват сред слуховете за възможна оставка на държавния глава Махмуд Ахмадинеджад, предаде „Ал Джазира“. Спекулациите идват от диспута между президента и върховния лидер аятолах Али Хаменей. Ахмадинеджад уволни шефа на разузнаването на страната Хайдар Мослехи миналия месец, след което Хаменей отхвърли решението и възобнови Мослехи на мястото му. В резултат на това президентът отказа да присъства на заседанията на кабинета в продължение на 10 дни. Решението на Ахмадинеджад да блокира срещите на правителството е безпрецедентно за страната, където върховният лидер притежава повече власт от президента и назначава военните лидери и съвета, който одобрява законите на държавата.
„Има много критики от различни лагери в Иран заради неговото поведение (на Ахмадинеджад). Той бе обвинен, че не се подчинява на върховния лидер, което е равносилно да не се подчиняваш на Бог в тази страна“, заяви репортерът на „Ал Джазира“ Дорса Джабари.
Разногласията доведоха и до информации за арестуването на няколко близки съюзници на президента Ахмадинеджад.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване