05/08/11 19:14
(http://www.klassa.bg/)

Димитър Борисов обещава 20 нови играчи в ЦСКА

Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов заяви след победата над „Миньор“ (Перник), че му е харесала играта на отбора, но от новия сезон ще са му необходими нови играчи . “Играхме добре и със самочувствие. Доволен съм от победата, но не мисля, че сме търсили отмъщение за поражението от миналия сезон. На този етап аз съм задоволен от това, което виждам, тъй като всеки ден съм до 17,00 часа на „Армията” и наистина мога да кажа, че нещата вървят в правилната посока. А от лятото очаквайте грандиозна селекция, 20 нови футболисти”, обяви босът на „армейците. „Червените“ победиха с лекота „Миньор“ (Перник) с 2:0 като домакин на “Българска армия” в мач от 26-ия кръг на „А“ група. Отлично впечатление с играта си остави бразилският нападател Мишел Платини, който вкара две красиви попадения. След тази победа ЦСКА остава на трето място с актив от 54 точки, а „Миньор“ (Перник) се намира на десета позиция с 31 точки.
Треньорът на „Локомотив“ (Пловдив) Саша Николич пък подаде оставка само 4 мача след като пое кормилото на представителния тим. Сръбският специалист е запознал футболистите с решението си преди вчерашната тренировка. В събота "черно-белите" сензационно направиха 2:2 с „Пирин“ на "Лаута" и пропуснаха шанса да се завърнат на 4-ото място, което осигурява участие в Лига Европа. Макар да са само на точка от „Локомотив“ (София), "смърфовете" вече са с малки шансове за класиране за евротурнитите, защото имат тежка програма до края на сезона.
Впоследствие обаче собственикът на клуба Коко Динев е убедил наставника да остане начело на тима до края на сезона. „Извън страната съм, но съм запознат със ситуацията в клуба. Истина е, че Саша Николич подаде пред мен оставката си. Каза, че му е тежко. Това се случи, след като не победихме „Пирин“. Аз проведох разговор с него и успях да го разубедя да остане начело на „Локомотив“ до края на сезона. Той ще води „Локомотив“ срещу „Левски“ и в оставащите мачове до края на първенството. После ще решим какво ще правим”, заяви Динев за „Дарик“. Клубният бос и спортният директор Бранко Милованович са в чужбина, за да гледат нови футболисти, които евентуално да бъдат трансферирани в пловдивския тим, както и да закупят нова екипировка за клуба. Николич дойде в „Локо“ тази пролет именно с новия главен мениджър Милованович. Той зае мястото на предишния наставник Неделчо Матушев, но засега едва ли оправдава очакванията на собственика на клуба Коко Динев.
В същото време представители на Лицензионната комисия на БФС започват обиколка по стадионите на отборите от “Б“ група, за да се запознаят със състоянието на клубовете от втората ни дивизия. Именно решенията на комисията по издаването на лицензите ще имат решаващо значение за формата на “Б“ група догодина. Експертите по лицензиране обаче няма да инспектират само стадионите, а ще направят и пълна проверка на клубовете - финансово състояние, проекти за бъдещо развитие, перспективи, инвестиции в спортната база, школата и работа с местната власт. Клубовете, които не могат да отговорят на тези изисквания, както и тези със сериозни финансови проблеми, най-вероятно няма да получат професионален лиценз. На следващото заседание на Изпълнителния комитет на БФС ще бъдат обсъждани три варианта за организиране на първенството във втората ни дивизия - запазване на досегашния вариант с две групи по 12 отбора, две групи с по 10 отбора или една втора дивизия с 20 отбора.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване