05/08/11 19:33
(http://www.klassa.bg/)

"Люлин" ни посреща със строителни отпадъци

Пред пускането на магистрала „Люлин“ стои поредната пречка - неизпълнените задължения на изпълнителя към живеещите хора в района на аутобана. В началото на миналия месец жителите на Голямо Бучино протестираха срещу турската фирма „Мапа Дженгиз“, която строи пътя, защото не им бяха изплатили обезщетенията за имотите. След това пътната агенция организира тристранна среща, на която този проблем бе решен. Но останаха други, които все още не се дискутират, а аутобанът трябва да бъде пуснат в експлоатация на 15 май.
Не е започнало например възстановяването на разрушената пътна инфраструктура по време на строителството. Когато засегнатото общество се бунтуваше срещу това, от Агенция „Пътна ифраструктура“ подкрепиха исканията, но казаха, че не носят отговорност, защото това е задължение на изпълнителя. Тяхната работа обаче е да контролират този строител, което означава, че и агенцията носи отговорност.
А може би поетите задължения според подписания договор не респектират много турския изпълнител. Дано поне заканата на Бойко Борисов, „че ще е най-големият им кошмар, щом не си изпълняват ангажиментите“, да има респектиращ ефект и макар със закъснение да ги изпълнят.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване