05/08/11 21:01
(http://e-vestnik.bg/)

Победният поход на “Дръзки” в Либия


Фрегатата “Дръзки” в боен поход за освобождение на Либия. Снимка: Импакт прес груп

Следващите редове са памфлет, пародия, своеобразна метафора за днешна България от един автор - Павел Петов, който се нареди сред най-четените в e-vestnik само с един текст - “БГ чалга и гюбек в ЕС“. Текстът, който пуснахме на 3 части миналата година е прочетен общо близо 50 000 пъти само в e-vestnik, а е копиран и пръснат в десетки блогове и други сайтове.

Авторът не е журналист, а специалист по електроника, но го боли за деградацията на нравите и държавата, и това го кара да пише своеобразни анализи или памфлети, както в сегашния случай. Редакцията се надява читателят да не възприеме съвсем буквалистично текста и да реши, че е насочен срещу ромите. Той рисува картинка на самата България в момента.

Първо искам да пресека опитите за антиправителствени изказвания още в самото начало. Категорично смятам, че бойните заслуги на нашият флот особено в последните години са дълбоко подценявани. НАТО е организация която няма да допусне до себе си случайни съюзници. Доказателство за силата на нашата държава е единомислието на президента и премиера в тази посока, който по същество изразяват волята и желанията на българския народ за скорошно разрешаване на проблемите в Либия. След настъпилите събития в северна Африка ние като народ не може да стоим безучастни. С изпращането на „Дръзки” в териториалните води на Либия ние отново направихме нашия правилен цивилизационен избор.

Ден първи в териториалните води на Либия

“Дръзки” се приближава все по-близо до брега. Обстановката е изключително напрегната. Самолетите на съюзниците прелитат над кораба. Не трябва да бъде допуснат нито един плавателен съд, който би пренесъл каквото и да било, което може да подпомогне действията на армията на Кадафи срещу бунтовниците.

С риск да затъне в плитчините “Дръзки” доближава до брега. Стъмва се. На кораба е получена двойно шифрованото съобщение, подписано от президента и премиера едновременно.

Фаза едно на операцията започва.

Над 900 души изскачат от трюма и се спускат със специални пояси във водата. Поясите са произведени от изгорена изолация на кабели. Разработка на българския военно- промишлен комплекс по европейската програма – „Кабели срещу пари - не от Вторични суровини” (програмата е строго секретна). Странно е, че мъжете които плуват във водата, не носят никакви оръжия или други съоръжения.

Малко предистория

Важно е да се отбележи , че основната цел на НАТО е да прекъсне комуникациите на противника. Целите са военни, като радарни станции, военни обекти, електрическото захранване на Триполи и другите основни градове.

Въпреки огромните усилия на френските, британските и американските пилоти да целят само кабелите на електрическите далекопроводи (жиците), без да повалят стълбовете, това се оказва невъзможно. Идеята на Алианса е да спази точно резолюцията на ООН и да не разрушава инфраструктурата на страната. „Кабели може да прекъсвате, стълбовете трябва да останат здрави” е категорично бившето френско културно аташе в Либия, сега на почивка в Слънчев бряг.

Проблемът с бомбардирането се оказва доста сериозен, защото има и много цивилни жертви, което руши имиджа на съюзниците. Решение на този въпрос бе дадено още на събора в Златица, три дни след първите въздушни удари над Либия. На тайно съвещание в Перник, в клуб „Голф двойка е шестица за един по добър свят” – генералите от пакта се съгласиха с „Концепцията Златица”. В ръцете на президента, премиера и българския парламент стотици хиляди невинни либийски животи висяха на косъм. “Дръзки” замина.

Ден втори в териториалните води на Либия

Развиделява се. От 900-те мъже, слезли на либийския бряг, няма и следа. На “Дръзки” цари спокойствие ...

Публикувана на 05/08/11 21:01 http://e-vestnik.bg/11721/pobedniyat-pohod-na-drazki-do-libiya/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване