05/08/11 19:20
(http://www.klassa.bg/)

"Ред Бул" постигна двойна победа пред българските знамена

Световният шампион Себастиан Фетел с „Ред Бул“ доминира от старта до финала и спечели категорично Гран при на Турция, 4-ти кръг от шампионата във Формула 1. През по-голямата част от състезанието германецът водеше с повече от 20 секунди пред останалите пилоти. На пистата “Истанбул парк” за поредна година имаше хиляди български фенове, а родният трибагреник беше навсякъде около трасето.
Втори на трасето край Истанбул остана Марк Уебър и така „червените бикове“ записаха двойна победа. Трети се нареди Фернандо Алонсо с „Ферари“. Четвърти след оспорвана вътрешна битка със своя съотборник Бътън се нареди Люис Хамилтън с „Макларън“. Пети е Нико Розберг, а шести финишира Дженсън. Седми е Ник Хайдфелд с „Рено“, а осми съотборникът му Витали Петров. Фелипе Маса с второто „Ферари“ е едва 11-и.
Състезанието беше напрегнато с много изпреварвания и битки на последния завой, но интрига за крайната победа нямаше. Пилотите направиха по 4 спирания в бокса, а „Макларън“ и „Ферари“ имаха проблеми със завиването на гумите на своите пилоти и Хамилтън и Маса бяха забавени в пита. На старта Фетел поведе колоната, а втори се промъкна Розберг, пред Марк Уебър. Хамилтън се опита да мине Марк от външната страна на първия завой, но мина широко и изостана шести зад Алонсо и Бътън. След около пет обиколки Уебър мина Разберг, а два тура след това и Алонсо стана трети. Към средата на надпреварата Алонсо мина Уебър с помощта на “DRS” системата (подвижното задно крило), но след 4-ия заплануван пит-стоп Уебър бе много бърз с новите гуми и седем обиколки преди финала се пребори с Алонсо за второто място. Това е първи подиум на „Ферари“ за 2011 година. Най-интересно беше с пилотите на „Макларън“, „Мерцедес“ и с Фелипе Маса. В началото феновете видяха битка между Бътън и Люис, които се атакуваха няколко пъти. Във втората част на Гран при на Турция Хамилтън бе по-бърз и въпреки забавянето в бокса по време на втория стоп мина пред своя съотборник без проблеми, за да финишира на 4-то място. Около Шумахер също имаше много екшън, като на няколко пъти Пилето се бореше гума до гума със своите съперници.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване