05/10/11 16:42
(http://www.klassa.bg/)

Съпругата на Асад отведе децата си в Лондон

Съпругата на сирийския президент Башар Асад – Асма, вероятно е избягала преди три седмици в Лондон заедно с трите им деца, съобщи в. “Дейли телеграф”. 35-годишната Асад, чието семейство живее в британската столица, а тя самата е с двойно гражданство, се е настанила в сигурен дом, далеч от размириците в Сирия. Пътуването на първата дама е било тайна, която са знаели само няколко охранители. Лондон е най-безопасното място за семейството на сирийския президент, защото Асма е родена във Великобритания, а в западно предградие на Лондон живеят баща й, известен кардиолог, и майка й, пенсиониран дипломат. Тя е възпитана в духа на мюсюлманските традиции, но е посещавала училище в Англиканската църква, където нейните съученици са я познавали като Ема. Преди брака си с Башар Асад е била банкер в Джей Пи Морган в Лондон и в Ню Йорк.
Асма е смятана за една от най-красивите първи дами в света, а сп. “Вог” я нарече “роза в пустинята”.
В Сирия от вчера официално влезе в сила оръжейно ембарго и санкции на ЕС срещу 13 държавни служители, отговорни за жестокости срещу протестиращите, предаде АФП. Ембаргото се отнася за износ на оръжия и оборудване, забрана за издаване на визи и замразяване на активи. Въпреки санкциите режимът на Башар Асад остава непоклатим, коментира в. „Ди Велт”.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване