05/11/11 18:06
(http://www.klassa.bg/)

Друмев: В НДК не са обявявани обществени поръчки

Факт е, че в НДК нямаше обществени поръчки. Това заяви вчера пред ТV7 бившият директор на НДК Христо Друмев. Той обясни, че НДК е бил изпуснат от списъка на обектите, подлежащи на Закона за обществените поръчки. „Няма да спазваме закона, докато някой не ни нареди", коментира Друмев. Според него в закона е описано кои от публичните собствености може и трябва да правят обществени поръчки – тези, които са на държавна издръжка, а НДК не бил на такава от 1991 година. „Няма ужас, има глупост", коментира пропуска в закона бившият директор на Двореца на културата.
„При нас има строга отчетност", подчерта още той. Друмев разказа, че дори и Инициативният комитет за учредяването на президентското обединение АБВ си е платил за ползването на зала в двореца. Той каза още, че в годините на прехода се е осъществило неправомерно приватизиране на гаражите, подлезите и магазините около и в НДК.
След участието в сутрешния блок Христо Друмев е приет в Правителствена болница по спешност с диагноза “остър спазъм на белия дроб“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване