05/15/11 19:17
(http://www.klassa.bg/)

Борисов: АЕЦ "Белене" трябва да е сигурна и евтина

АЕЦ „Белене“ трябва да бъде сигурна и евтина електроцентрала, за да бъде изградена, каза вчера пред Нова телевизия премиерът Бойко Борисов. Той обясни, че ще се изчака около месец и половина, за да се видят първите резултати от работата на финансовия консултант - британската HSBC по проекта. Борисов бе категоричен, че при срещите си с руския премиер Владимир Путин не е бил заплашван по проекта за втора атомна. Той бе оптимист, че ще се изградят и планираните газопроводи „Южен поток“ и „Набуко“. Строежът на петролопровода „Бургас-Александруполис“ обаче няма да се случи, заяви Борисов. Причината за това е, че той е поел ангажимент към Бургаска област. Според Борисов най-големите приходи за страната ни в момента идват от произведения ток от електроцентралите и от земеделието. Той допълни, че в момента страната ни подготвя и плащане на последната вноска по строителството на хидровъзел „Цанков камък“.
Премиерът добави, че се очаква до месец да стартира първата фаза от строителството на завода за отпадъците на София.

Спасих БСП от закриване

Спасих БСП от закриване. Това заяви премиерът Бойко Борисов в предаването на „На четири очи“ по Нова телевизия. Той обясни, че ако беше останал кмет, а не е съставил правителство през 2009 г., БСП отново е щяла да управлява и тогава е трябвало да обясни на хората, че е с „половин милиард под водата“.
„Считам, че абсолютно нищо не сме направили, за да бъдат хората разочаровани“, каза Борисов. Той добави, че ако е смятал, че е разочаровал с нещо гражданите, щял да се поправи.
„Раздавам се от сутрин до вечер“, каза още премиерът. По повод на министрите той добави, че „работят, стараят се“.
Относно членството ни в Шенген той обясни, че страната ни е изпълнила на сто процента своите ангажименти. Премиерът съобщи още, че в момента работна група подготвя промени в закона за СРС.
По повод на пенсиите той обясни, че е възложил на финансовия министър Симеон Дянков, ако има пари в бюджета, пенсиите да бъдат увеличени.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване