05/15/11 19:13
(http://www.klassa.bg/)

Борисов: Променяме конституцията до края на юни заради финансовия пакт

До края на юни ще променим конституцията в тази част за Пакта за финансова стабилност, каза премиерът Бойко Борисов по Нова телевизия вчера. Надявам се на подкрепа от всички партии, които Симеон Дянков обиколи сега, подчерта той и припомни, че финансовият министър досега е говорил с всички парламентарни групи. От думите му се разбра, че изключва само социалистите, защото ги смята за популисти. „Пактът за финансова стабилност ще направи държавата изключително уважавана, дисциплинирана в Европа“, коментира Борисов.
Припомняме, че пактът включва три основни мерки: да се ограничи преразпределителната роля на държавата до 40% от брутния вътрешен продукт, да се гарантира балансирана бюджетна позиция и недопускането на дефицит над 2% от БВП и да се променят преките данъци само с две трети от всички народни представители.
Първо трябва да направим инфраструктурата и трябва да сме финансово стабилни, каза Борисов. Според него си струва да изгубиш изборите заради запазването на фискалната стабилност. „Моята роля е малко като на хирург. Той казва на хората: 20 години вие не сте живели здравословно. Единственият начин да се оздрави тази система е да има реформи”, обобщи той.
По думите му Дунав мост 2 ще бъде готов през октомври 2012 г. Подготвихме си инфраструктурата и до 4 седмици започва строежът на завода за боклук на София. Той трябва да бъде готов до година и половина, съобщи Борисов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване