05/16/11 18:25
(http://www.klassa.bg/)

Българо-американска делегация търси инвестиции в САЩ

Българският посланик в САЩ Елена Поптодорова и американският посланик в България Джеймс Уорлик започнаха вчера бизнес посещение в Съединените щати, включващо градовете Чикаго, Хюстън, Финикс и Сан Франциско, съобщи МВнР.
Целта е да се насърчат дългосрочните американски инвестиции в страната ни. Дипломатите са начело на делегация, включваща ръководителите на Американската търговска камара в България и Агенцията за инвестиции, както и представители на други компании и търговските аташета на двете страни.
Обиколката под наслов "САЩ - България: изграждане на мостове чрез бизнес" трябваше да започне в Чикаго късно снощи с кръгла маса с представители на индустриалния бизнес, последвана от посещение на компанията Savage Brothers. В края на деня се предвиждаше среща на делегацията със сънародници в конферентна зала на църквата „Св. София“.
Предвидени са и бизнес форуми в Хюстън, Финикс и Сан Франциско, на които ще бъдат обсъдени възможностите за инвестиции и сътрудничество в областта на информационните технологии и биотехнологиите, енергетиката, химическата и хранително-вкусовата промишленост, аутсорсинга и други, съобщи vesti.bg.
Дипломатите и бизнесмените ще се срещнат с представители на редица компании, сред които са Chevron, Exxon Mobil, Bechtel, Amgen и Hewlett-Packard. Предвидени са срещи и с българската общност в Чикаго, Хюстън, Финикс и Сан Франциско.
Това е втората подобна бизнес обиколка в САЩ след май 2007 г., когато тогавашният американски посланик Джон Байърли и посланик Елена Поптодорова оглавиха делегация, която посети Сан Хосе, Сан Франциско, Денвър, Ню Йорк и Бостън.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване