05/16/11 18:48
(http://www.klassa.bg/)

Появи се алиби за шефа на МВФ

Адвокатите на изпълнителния директор на МВФ Доминик Строс-Кан разполагат с доказателства, че финансистът е бил в ресторант, където е обядвал с дъщеря си, по времето, за което се твърди, че се е опитал да извърши сексуално посегателство, съобщи радио Ер Ем Си вчера, цитирано от Ройтерс. Според адвокатите му Строс-Кан е напуснал хотела около 12:30 часа, отишъл е на обяд с дъщеря си, а след това е взел такси до летището. Това означава, че шефът на МВФ би трябвало да е напуснал хотела около час преди момента, в който камериерка твърди, че се е опитал да я изнасили.
31-годишната френска писателка Тристан Банон, станала обект на сексуално посегателство от страна на Строс-Кан преди 9 г., също смята да подаде жалба срещу него. Това съобщи адвокатът й, цитиран от „Гардиън“. Нападението станало в празен апартамент по време на интервю през 2002 г. Банон се консултирала с адвокат, но майка й, която е регионален съветник на Социалистическата партия и близка на семейството на Строс-Кан, я убедила да не подава жалба.
В изтекли данни от френското консулство в Ню Йорк, до които френският блог „Атлантико“ се е добрал, нюйоркската полиция е ревизирала часа на нападението. Според доклада на полицията жертвата на престъплението се е свързала с органите на реда в 15:29 часа, което противоречи на информацията, че Строс-Кан е напуснал хотела по обяд. В изтеклия доклад се казва още, че по гърдите на шефа на МВФ са били открити драскотини, както и че са намерени ДНК следи, вероятно от сперма. Адвокатът на Строс-Кан Уилям Тейлър съобщи, че той доброволно се е подложил на тестовете. Тейлър ще защитава Строс-Кан заедно с прочутия нюйоркски адвокат Бенджамин Брафман, представлявал в съда редица знаменитости като Майкъл Джексън. Снощи се очакваше да бъде решено за евентуално освобождаване на Строс-Кан от ареста и съответната гаранция за това.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване