05/17/11 18:15
(http://www.klassa.bg/)

Искаме краткосрочен договор за доставка с "Газпром"

България ще търси възможност за подписване на нов договор с руската „Газпром“, но той няма да е дългосрочен, защото ще е съобразен с алтернативните доставки на природен газ, обясни вчера министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Той посочи, че един контракт за доставки в продължение на 6 г. не е дългосрочно обвързване. Сегашните договори с руската „Газпром“ изтичат в края на следващата година, като страната ни иска да подпише само един нов документ и доставките да се извършват единствено от „Газпром експорт“.
Да има ограничение, или да се избягва офшорни фирми да са собственици на предприятия. Така Трайков коментира разрешената от Комисията за защита на конкуренцията продажба на няколко енергийни дружества у нас на компании от Сейшелите. От антимонополния орган одобриха сделка за топлофикациите в Бургас и Враца както и за мините „Черно море“ и „Бургас“, собственост на енергийния бизнесмен Христо Ковачки. Според министъра винаги, когато е възможно при нови бъдещи сделки, ведомството му ще търси начини да ограничава участието на подобни офшорни фирми.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване