05/18/11 18:51
(http://www.klassa.bg/)

ГЕРБ изненадани от промените, опозицията иска още оставки

За парламентарната група на ГЕРБ е изненада оставката на министър Александър Цветков. Това заяви вчера зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Валентин Николов. „Ние смятаме, че той беше един много добър министър, застъпи в една много нереформирана система, направи дълбоки реформи в НКЖИ, БДЖ, летището. Виждаме, че системите вече работят. Доколкото разбрах, неговите мотиви са лични, поради тази причина мога да изкажа само благодарност към неговата работа“, каза още Николов.
„Александър Цветков не е представлявал интерес за службите“, коментира и вътрешният министър Цветан Цветанов.
От „Атака“ пък поискаха ясни аргументи за промените.
„Като цяло имаше индикации, че няколко министри не се справят много добре. Генерално за тези оставки не сме били информирани предварително и по-скоро очакваме от Министерския съвет аргументация защо се случват тези оставки и защо точно в този момент. За нас е малко притеснително, че не се дават ясни аргументи за това, как трябва да се правят промените в правителството“, заяви депутатът от „Атака“ Николай Пехливанов.
Това не е изненада за нас, основната причина са сблъсъци на интереси, коментира лидерът на БСП Сергей Станишев. Така е и в Министерството на икономиката и енергетиката. Сега освобождават заместник-министъра, който водеше преговорите с руската страна за АЕЦ "Белене", допълни Станишев.
„Видим е кадровият провал на това правителство. С тези оставки премиерът се стреми да отклони вниманието от своята лична отговорност за провалите в редица политики. Ние можем да очакваме в следващите седмици освобождаването и на други министри - Трайчо Трайков, Мирослав Найденов, Нона Караджова, но това не отменя нашето разбиране за вот на недоверие към кабинета“, заяви още соцлидерът
Оставката на Александър Цветков е очаквана и даже закъсняла. Това заяви лидерът на СДС и съпредседател на Синята коалиция Мартин Димитров. „Оставката се дължи на лошото положение на БДЖ. Там са се натрупали огромни дългове. По-изненадващо е защо няма оставка на земеделския министър, където провалът е не по-малко тежък. Скоро ще дойде и тяхното време“, каза още Димитров.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване