05/19/11 16:42
(http://www.klassa.bg/)

Министърът на отбраната не успял да убие Кадафи, застреляли го

В Либия се носят слухове за опит за покушение срещу полковник Муамар Кадафи, пише италианският в. “Стампа“. Министърът на отбраната Абу Бакр Юнис Джабер се опитал да убие либийския лидер, но самият той бил застрелян на място. Местонахождението на Кадафи е неизвестно и това подхранва слуховете. Източник, близък до бунтовниците, изразява съмнение в информацията за проваленото убийство. Според тях само телохранител може да го извърши, като се предполага ограниченият достъп до Кадафи, след като няколко негови министри го предадоха и избягаха.
Вчера и либийските, и тунизийските власти опровергаха информацията, че съпругата на Кадафи Сафия Каркаш и дъщеря му Аиша са избягали на остров Джерба в Тунис.
Тунис ще арестува всеки член на семейство Кадафи, който влезе в страната, в съответствие с наложената от ООН забрана на членовете на семейство Кадафи да пътуват. Това заявява пред „Ал Джазира“ говорител на вътрешното министерство в съседната на Либия страна.
Армията на полковника се опитва да пресече единствения възможен изход за бягство на хиляди тунизийци през границата с Тунис, съобщава Ройтерс.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване