05/20/11 01:26
(http://www.klassa.bg/)

КЗК спря поръчка на "Топлофикация София" за генератор

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени решение на „Топлофикация София” за избор на изпълнител на доставката и монтажа на турбогенератор с мощност 35 мвт за ТЕЦ „София”. Проверката на КЗК е резултат на жалба от една от фирмите, участвали в процедурата - „Дженерал турбо”.
Установени са различни по характер нарушения както при разглеждането на офертата на класирания на първо място участник и оценката на съответствието й с изискванията на възложителя, така и при формирането на състава на комисията за провеждане на процедурата, обясниха от КЗК.
Затова от антимонополния орган са указали процедурата да се върне на етап определяне на състав на комисията за разглеждане, оценяване и класиране на офертите на участниците при спазване на мотивите, изложени в решението.
Това щеше да е първата нова мощност от 20 г. насам в столичното парно. Първоначалните идеи на „Топлофикация София” бе съоръжението да бъде монтирано до 2013 г.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване