05/25/11 18:40
(http://www.klassa.bg/)

Борисов: Предсрочни избори не са изключени

Предсрочни парламентарни избори през есента не са невъзможни. Това заяви вчера премиерът Бойко Борисов в телефонно интервю за телевизия bTV, като същевременно отрече да се работи по сценарий за предизвикването им. Борисов порица действията на „Атака“ пред джамията в София. В отговор на заканата на Волен Сидеров, че занапред ще е най-сериозната опозиция на ГЕРБ, Борисов посочи: "Пет пъти съм печелил избори с подобни заплахи." Премиерът каза, че е нямало да състави правителство без подкрепата на Синята коалиция, РЗС и „Атака“.
„Нас г-н Борисов няма как да ни плаши с предсрочни избори“, коментира пред „Класа“ лидерът на БСП Сергей Станишев. Според него социалистите ще получат много по-добър резултат, а ГЕРБ – много по-лош, в сравнение с миналия вот. Станишев допусна, че става дума за медиен трик на Борисов, и припомни, че левицата отдавна настоява за оставката на правителството.
Съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов заяви, че ще бъде безотговорно, ако ГЕРБ „хвърлят пешкира по средата на мача“ и поискат той да се състои по друго време. Едни предсрочни избори ще бъдат огромна катастрофа за ГЕРБ и Бойко Борисов, прогнозира Костов.
Не знам колко сериозно може да се приеме така допуснатата вероятност за предсрочни избори, коментира за „Класа“ депутатът от ДПС Четин Казак. Според него партията му винаги е готова да се яви на избори.
Ако ГЕРБ не искат подкрепата ни, няма как да я дадем насила, каза лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. Той е на мнение, че предсрочни избори ще доведат страната до дестабилизация.
РЗС приветства идеята за предсрочни парламентарни избори три в едно, се посочва в декларация на партията. От РЗС настояват Борисов да подкрепи идеята им за избори за Велико Народно събрание и нова конституция.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване