05/25/11 16:54
(http://www.klassa.bg/)

Израелците не одобряват позицията на премиера си

Повечето от израелците смятат, че премиерът Бенямин Нетаняху е трябвало да приеме предложената от американския президент Барак Обама рамка за нови мирни преговори с палестинците, показва анкета на в. „Маарив”. 10% от израелците смятат, че Нетаняху е трябвало да подкрепи безрезервно предложението на Обама преговорите за мир да започнат незабавно, като за тяхна основа да служат границите отпреди 1967 г. 46,8% са заявили, че е трябвало да бъде изразена подкрепа, макар и с известни резерви. 36,7% от запитаните са подкрепили противопоставянето на Нетаняху, който заяви, че израелските граници преди 1967 г. са незащитими.
Израелският финансов министър Ювал Щайниц от своя страна обяви, че подкрепата на някои страни от ЕС за палестинските планове за пълноправно членство в ООН е свързана с антисемитизма. Според Щайниц, цитиран от„ИЮ Обзървър“, има тенденция в Европа вината за провала на мирния процес да се приписва единствено на Израел. Според палестински дипломати десетина европейски страни, сред които Гърция, Ирландия, Франция, Испания и Швеция, както и Норвегия, биха подкрепили палестинското искане за членство в ООН.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване