05/25/11 18:33
(http://www.klassa.bg/)

Канада и Швейцария наказват Сирия и президента Асад

Канада наложи санкции на Сирия в областта на експорта и пътуванията заради продължаващите репресии срещу демонстриращи граждани, съобщи външният министър на страната Джон Бейрд, цитиран от Ю Пи Ай.
Санкциите включват забрана на високопоставени сирийски лица, включително на президента Башар Асад, да влизат в Канада. Мерките предвиждат спиране на по-голяма част от износа на Канада за Сирия, включително и на оръжейния експорт.
Швейцария също обяви, че разширява санкциите си срещу Сирия, предаде Ройтерс. Башар Асад и девет други висши официални представители бяха добавени към списъка на лицата със забрана да влизат в Швейцария и със замразени авоари. Миналата седмица Швейцария наложи такива санкции срещу 13 от приближените на Асад, припомня агенцията. Европейският съюз и САЩ вече предприеха подобни мерки срещу Сирия.
По данни на сирийска правозащитна организация армията и силите за сигурност в Сирия са убили най-малко 1100 цивилни от началото на бунтовете срещу режима на президента Башар Асад, който вкара танкове в големите градове и стреля срещу мирни демонстранти.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване