05/25/11 16:32
(http://www.klassa.bg/)

Роналдо стана по безапелационен начин голмайстор №1 в Европа

Португалската футболна звезда на „Реал“ (Мадрид) Кристиано Роналдо спечели по най-безапелационния начин конкуренцията при голмайсторите в най-силните шампионати на Европа. Въпреки че не е типичен централен нападател, Роналдо показа невероятните си голмайсторски качества и отбеляза 40 попадения - абсолютен рекорд дори за най-успешния европейски клубен отбор „Реал“. Постижението на португалския голеадор придобива фантастични размери, като се има предвид, че той е взел участие в едва 32 мача на своя тим заради травми. Феновете на „белия балет“ вече горят от желание да видят Роналдо в пълен формат от 38 шампионатни мача през идния сезон, с което футболистът би строшил собствения си рекорд.
На втора позиция при стрелците остана Лионел Меси, който има толкова голове, колкото и мачове през сезона в Ла Лига - по 31. Най-добрият футболист в света за последните две години също пропусна няколко мача през този сезон заради травми, а и той играе като атакуващ полузащитник.
Именитият „Байерн“ (Мюнхен) остана на трето място не само в Бундеслигата, но и при голмайсторите на Стария континент.
Таранът на баварците Марио Гомес има 28 гола - колкото Алекс и Тото ди Натале, но германецът е реализирал попаденията си при най-малко изиграни срещи и по този начин голаджията печели бронзов медал в импровизираното състезание.
Колкото и противоречиво да е, българското първенство също може да се похвали със сериозно постижение - осмо място на Гара Дембеле при "снайперистите" на зеления терен.
Националният състезател на Мали изигра едва 23 мача, реализирайки цели 25 гола. Характерно за него беше, че направи много силен есенен полусезон, но през пролетта се пробуди твърде късно. Въпреки това с отбелязаните си попадения той едва ли ще остане повече в родната „А“ група.
Най-добрият футболист на страната за последното десетилетие Димитър Бербатов вкара 20 гола във Висшата лига, като той остана и на 20-о място при голаджиите в Европа. За него също е характерно, че пропусна доста мачове на „червените дяволи“, което не му позволи да бъде още по- напред в класацията на топстрелците на Стария континент. Също толкова попадения, колкото благоевградчанина, имат и други изявени нападатели – аржентинците Карлос Тевес („Манчестър Сити“) и Кун Агуеро („Атлетико“ Мадрид), Джибрил Сисе („Ливърпул“) и Алесандро Матри („Милан“).
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване