05/25/11 18:47
(http://www.klassa.bg/)

Синята коалиция прави отворени избори на 12 юни

На 12 юни членовете и симпатизантите на Синята коалиция ще излъчат на отворени избори общите номинации за президент и за кмет на София. Лидерите на партиите в десния съюз - СДС, ДСБ, "Обединени земеделци" и РДП, вчера подписаха в зала „Запад“ на парламента споразумение за предварителния вот и политическо обръщение към гражданите.
Датата беше една от спорните точки за предварителните избори. От СДС предлагаха те да се проведат на 29 май, а ДСБ настояваха кандидатите да имат поне 3 седмици за своя кампания. „Направихме известни отстъпки пред нашите приятели от ДСБ“, коментира лидерът на СДС Мартин Димитров.
Гласуването ще бъде в около 700 секции в страната и ще струва няколко десетки хиляди лева - предимно за бюлетини и технически средства, обясни председателят на изборния щаб на СДС Борис Марков.
Това ще са най-добре изхарчените пари за следващите местни и президентски избори, защото ще дадат възможност с малко средства кандидатите на коалицията да станат известни до реалния вот през есента, добави Мартин Димитров.
На предварителните избори за държавен глава ще спорят Румен Христов/СДС/ и Светослав Малинов /ДСБ/, а за кмет на столицата - Владимир Кисьов /СДС/ и Прошко Прошков /ДСБ/.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване