05/25/11 16:48
(http://www.klassa.bg/)

Спонсор ще определи името на "Арена София"

Новата многофункционална зала на 4-ти километър ще се казва "Арена София", а ако се намери спонсор, името му ще бъде добавено. Това потвърди вчера министърът на спорта Свилен Нейков по време на последната си инспекция в спортното съоръжение преди официалното му пускане в експлоатация. Той разкри, че пред „Арена София“ ще се сложи името на спонсора, с чиято помощ в следващите няколко години до голяма степен ще се издържа тази прекрасна зала. Според информация на „Класа“ до 20 дни ще стане ясно коя голяма фирма ще стопанисва почти 100% завършената зала, като най-голяма вероятност е това да бъде някой от трите мобилни оператора. До края на месеца "Национална спортна база" (НСБ) ще обяви конкурс за генерален спонсор на залата и за наематели на търговските площи. Крайната цел е сумата, която дойде от продажба на името, да покрие поне половината от годишните разходи за издръжка на съоръжението. Големият разход на залата идва от поддръжката, която по груби изчисления може да излезе около 2.5 млн. лв. годишно при активна запълняемост. Около 1.5  млн. лв. от тази сума са за данъци и такса смет.
Официалното откриване на "Арена София" ще стане на 30 юли с мач между мъжките национални отбори по волейбол на България и Сърбия, на който ще присъстват премиерът на страната ни Бойко Борисов и колегата му Мирко Цветкович.
"Надявам се с това спортно събитие да напълним новата зала и да покажем на България, че вече имаме страхотно спортно съоръжение, което е на европейско и световно ниво", заяви Свилен Нейков. Залата е почти готова с игралната площадка, монтирани червени седалки за 12 500 места, ложи за официални лица, електронно табло, видеокуб от тавана и озвучителна система. Готови за оборудване са и всички останали съпътстващи обекти, като кабини за телевизионни камери, пресцентър, съблекални, СПА център и др. Оформен е паркинг за 1100 автомобила плюс още 100 места подземен гараж.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване