05/25/11 16:22
(http://www.klassa.bg/)

Фатално магнитно привличане

Ако вземете два магнита и ги поставите близо един до друг, така че северният полюс на единия да е ориентиран към южния полюс на другия, и ги пуснете, то двата магнита се привличат, докато двата им полюса не прилепнат плътно. Когато обаче ги поставите с едноименни полюси, двата магнита се отблъскват и отдалечават. Или, казано на езика на човешките отношения, „противоположностите се привличат“. Но днес магнитните сили не действат само що се отнася до привличане на срещуположния пол, а и като ловци на спомени. Почти няма човек, който да не си е лепнал по някой друг спомен върху хладилника да му напомня за местата, на които е бил. Но има и други хора, които колекционират подобни свои и чужди спомени и са готови да ги споделят.
Двама талантливи автори - Яна Лазарова и Вежен Велчовски, са събрали над 5000 експоната от цял свят и ще разкажат вълнуващата история на едно пътуване на 26 май. „Преоткриването на света чрез магнити“ е темата на тяхната изложба. Мястото - подлезът на Ginger, на бул. „Фритьоф Нансен”, денят е четвъртък, но побързайте, тъй като инсталацията ще остане там само няколко дни. Нещо повече – експозицията е единствена по рода си не само в България, но и на Балканите, а ще представи и голяма част от магнити уникати. Преживените мигове и фантазията. Лепящите се спомени, оставащи за цял живот, не само върху вратата на хладилника... На въпроса: „Имате ли си любим магнит?“, Яна цитира своя приятелка стюардеса: „Това е все едно да я попитам кой е най-важният пътник в самолета, всички са ми важни. Те са безценни късчета споделено време, емоция и пътуване на мои приятели и познати, а и лични спомени.“
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване