05/26/11 15:56
(http://www.klassa.bg/)

Джокович на крачка да подобри рекордна серия на Федерер

Тенисист номер две в света Новак Джокович за пореден път заяви, че не мисли за невероятната си серия от 41 мача без загуба, а се концентрира върху следващия мач. Сърбинът ще се изправи в третия кръг на "Ролан Гарос" срещу аржентинеца Хуан дел Потро. "Само на 24 години съм. Надявам се най-добрите дни за мен да предстоят. Сега мисля единствено за това, как да печеля, а не кога серията ми ще спре. Това е правилният подход към ситуацията", заяви Ноле. "Дел Потро е фантастичен играч и това ще е голямо предизвикателство. Той заслужава да е в Топ 5 и скоро ще се върне", заяви още Джокович. Дел Потро също похвали опонента си. "Вярвам, че той скоро ще бъде номер 1. Ние сме приятели и аз съм щастлив за неговите постижения. В петък обаче ще дам всичко от себе си за победа." При победа Новак Джокович ще подобри рекорда в кариерата на Роджър Федерер от 41 поредни победи. От началото на годината Новак има 39 успеха, както и още 2 от купа "Дейвис" през декември.
Първата сензация при жените на „Ролан Гарос” е факт. Поставената под номер 2 в основната схема Ким Клайстерс напусна турнира още във втория кръг, след като претърпя загуба от холандката Аранча Рус. Клайстерс отстъпи с 6:3, 5:7, 1:6 след два часа игра на „Филип Шатрие”. Поражението дойде по повече от сензационен начин, след като Ким водеше в резултата с 6:3, 5:2 и бе само на гейм от място в третия кръг. Вместо да довърши започнатото обаче, Клайстерс тотално загуби ритъм и позволи на 20-годишната Рус да постигне най-значимата победа в кариерата си. Любопитното е, че Аранча Рус в момента е на 114-а позиция в ранглистата на WTA. До момента холандката, която е бивша номер 1 при девойките, нямаше победа над състезател от Топ 10.
В третия кръг Аранча Рус ще се изправи срещу победителката от мача Мария Кириленко (Русия, 25) – Шанел Шийпърс (РЮА).
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване