05/26/11 17:23
(http://www.klassa.bg/)

Кинаджиите пак не се разбраха с властта

Диалогът между недоволните кинаджии и държавата отново зацикли. Техни представители имат за задача да създадат стратегия за развитие на филмовата ни индустрия, но от гилдията отказаха да участват в написването й. Те няма да работят по създаването на текста, докато държавата не гарантира, че ще осигури за киното ни предвидените в закона средства.
Кинаджиите имаха вчера среща в Министерството на културата с негови представители и с такива от Министерството на финансите. От ведомството на Вежди Рашидов са на мнение, че създаването на стратегия за развитие на филмопроизводството не бива да се забавя повече. От културното министерство отбелязват още, че в проекта на бюджет за 2012 година е предложено парите за кино да бъдат 17 милиона лева. Напомнят и за внесен от министър Рашидов доклад в Министерския съвет, в който се настоява Законът за филмовата индустрия в частта за финансирането й да бъде спазен напълно - нещо, което през последните години не се е случвало. От пресцентъра на Министерството на културата уточняват още, че окончателното решение за парите за българско кино се взима от Народното събрание и то се съобразява с "реалните възможности на икономиката и бюджета на страната".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване