05/27/11 22:50
(http://e-vestnik.bg/)

“Аномалия” на Людмила Филипова излиза с невиждана кампания на “Сиела” и “Ентусиаст”

Людмила Филипова. Снимка: личен архив

Людмила Филипова  е авторка на пет романа, които след успеха в България си пробиват път и по света. Правата на някои от тях са продадени в Турция, Гърция, Русия, Сърбия и Кипър, по един тях - „Анатомия на илюзиите“, се снима международен сериал, а други два са в процес на филмиране – „Стъклени съдби“ и „Мастиленият лабиринт“. Най-новият й роман „Аномалия“ е съвместен проект между издателствата „Сиела“ и „Ентусиаст“.

За написването на романа авторката използва любопитни документи и истории, на които се натъква по време на престоя си в Оксфорд и във Ватикана, както и в именията и архивите на знатната фамилия Киджи, чиито наследници споделят с Людмила Филипова факти и истории неизвестни до сега. Романът е вдъхновен от реални събития и хора, променили света. Той разкрива и една легенда, ревностно пазена от влиятелната десетвековна фамилия Киджи, белязала историята на Европа и Ватикана.

Главният герой от книгата е прототип на реална личност – последния наследник на фамилията, принц Флавио Киджи, който идва в България специално за официалната премиера на романа. По време на официалната премиера на книгата ще бъде излъчен за първи път и видеотрейлърът към нея, дело на сценариста на филма Love.Net Нели Димитрова и продуцентска къща Fil Corporation, режисьор Карил Ел-Фил.

Защо избира принц Флавио Киджи за прототип на главния герой от новия си роман, Людмила Фимипова ще разкрие по време на пресконференцията на 31 май. В нея участие ще вземе и принц Флавио Киджи. Принцът ще посети и Националната галерия за чуждестранно изкуство, където в постоянната експозиция на галерията се съхраняват портрети на папа Александър VII и на кардинал Киджи, чийто пряк потомък е той.

За първи път това лятото почитателите на Людмила Филипова ще имат възможност да получат специалния книжен трейлър на „Аномалия“ по време на полетите на „България Ер“, един от главните партньори на проекта.  Книжният трейлър ще се разпространява още и в мрежата на Fame cards, на касите на кината „Арена“, както и в търговските обекти на книжарници „Сиела“.

Излизането на романа ще бъде съпътствано от срещи на Людмила Филипова с читатели из цялата страна. Най-нетърпеливите ще имат възможност да следят какво се случва около книгата на специално създадения сайт www.anomaliabook.com, където могат да се включат в играта „Сбъдни своя роман!“ и да спечелят вълнуващо пътуване до Рим за двама със съдействието на MOi Klub.

“Аномалия” - романът

„Аномалия“ провокира с неподозирани връзки между събития и въпроси, вълнуващи всеки съвременен човек. Разкрива история с неочаквани обрати за парадоксите на живота и доказва, че най-страшните пророчества се сбъдват, провокирани от най-силните човешки амбиции.

„Аномалия успя да съчетае на пръв поглед несъвместими теми и събития, една малко позната легенда и съвършено нова идея за виртуалната среда – стряскащо реална, но и все още недопусната от хората. Надявам се след тази книга всеки прочел я да е осъзнал нещо повече за себе си, за силата на мислите и обичта, за способността на хората да намират илюзии, в които да оцеляват, за рисковете от свръхамбициите на хората за новия свят, който всички ние неусетно сме създали. Опитах да използвам и нов подход в разказването на сюжета, при което до последно читателят не е сигурен, че е отгатнал финала, нито кой от героите кой е в действителност. Преплитането на сюжетните линии и залагането на следи за четящия не беше лесна задача, а удоволствието от разплитането им оставям на читателя“, споделя Людмила Филипова.

Една Коледа през 2011 г. Светът чака края ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване