05/27/11 17:52
(http://www.klassa.bg/)

Дянков: Бюджет 2012 няма да бъде рестриктивен

Бюджет 2012 няма да е толкова рестриктивен като през тази година, заяви в кулоарите на парламента финансовият министър Симеон Дянков. Икономиката и брутният вътрешен продукт растат и е нормално за следващата година да има повече възможности в бюджета за политики по доходите. Освен това ще се обърне внимание на важните политики за увеличаване на конкурентоспособността.
Финансовият министър отново повтори, че в края на юни ще стане ясно и колко пари от бюджета за тази година ще могат да бъдат отделени за компенсации и дали ще има някакви допълнителни средства за пенсионерите.
Финансист №1 е внесъл в деловодството на НС Пакта за финансова стабилност, разработен по негова идея. Припомняме, че документът предвижда промени в конституцията на страната, а процедурата предвижда да се създаде специална парламентарна комисия, която да разгледа предложенията и да излезе със становище до 1 месец. Това е първата мярка за две трети гласуване за промени на преките данъци, а не обикновено мнозинство от 50 процента.
Дянков коментира, че това е особено важно също от гледна точка на това, което се случва в ЕС. Идеите - неоснователни, необмислени, неосмислени, на част от представителите в ЕС - да има хармонизиране на данъците в рамките на целия ЕС, ще бъдат елиминирани като възможност, защото тогава ще трябва да се мине в много, много по-усложнени процедури, коментира още финансовият министър.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване