05/27/11 17:15
(http://www.klassa.bg/)

КАТ-София нямало да спира коли без причина

КАТ ще ограничи максимално безпричинното спиране на автомобили. Това обяви вчера новият началник на пътните полицаи в София Богдан Милчев. По думите му подчинените му щели да спират автомобилите само при нарушение. „Ще наблегнем на специализирани полицейски операции. Подготвяме няколко такива и до няколко седмици ще стартира първата“, съобщи той и добави, че около 1500 са водачите, които трябва да бъдат открити, за да им се отнемат шофьорските книжки.
„Искам пътният полицай да знае, че е преди всичко полицай и ще работи все повече за разкриване на престъпността“, каза още Милчев. В изпълнение на тази цел катаджиите ще извършват проверки на водачите със съмнително поведение. Милчев даде и определение за водачи със съмнително поведение, които по думите му са шофьори и пътници с качулки или съмнително облекло. Друга проява била, когато на полицаите им направи впечатление, че един и същи автомобил преминава през едно и също място по едно и също време.
„При структурните реформи ще приложа принципа, че трябва да се профилира дейността на отделните групи”, каза Милчев и обеща да се създадат групи за ПТП, за подпомагане на движението и т.н. Катаджиите щели да са по-активни при подпомагане на движението и там, където не можели да се справят с регулиране на светофарите, щели да слизат долу на пътя и да подпомагат трафика. В първия ден, когато е приложена тази практика, се е оказало, че има полицаи, които не могат добре да регулират движението.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване