05/29/11 18:36
(http://www.klassa.bg/)

272 сираци празнуваха абитуриентски бал при президента

272 сираци от 56 специализирани дома, общински институции и училища за предоставяне на социални услуги на деца, лишени от родителска грижа, празнуваха абитуриентския си бал в резиденция „Бояна“. Те бяха на гости на президента Георги Първанов и съпругата му Зорка Първанова. За празника на младежите се погрижиха известни лица от българския шоубизнес, като Слави Трифонов и „Ку-Ку бенд“, Мария Илиева, Миро, БТР и др. Преди това се проведе традиционната трудова борса, на която бяха представени възможностите за реализация на младите хора от домовете. Със свои щандове участваха най-големите работодателски съюзи и браншови организации.
В борсата се включиха и 14 висши училища, които разясняваха възможностите за обучение у нас. Младежите ще могат да стажуват до три месеца при конкретен работодател, на когото ще бъдат възстановени изплатените средства за заплата, социални и здравни осигуровки. На младежите им е осигурено и безплатно обучение за придобиване на професионална квалификация. Съгласно договореност между президента Георги Първанов и почетния консул на България в Кипър Вакис Лоизу голяма част от сираците ще имат възможността да работят в Кипър.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване