05/29/11 18:50
(http://www.klassa.bg/)

София победи Белград на 100 дъски

София победи Белград с 51.5:48.5 точки в първия по рода си приятелски мегатурнир по шахмат "Мач на 100 дъски". Турнирът се проведе в хотел "Банкя Палас" и беше официално открит от кмета на София Йорданка Фандъкова с динамичния ход е2-е4.
В турнира участие взеха политици, бизнесмени, известни личности, журналисти и шахматисти от София и Белград. В Банкя пристигнаха заместник-кметът на Белград Деян Васович, членът на градския съвет Желко Ожегович, депутатът Павел Марчок и още много представители на сръбския елит. В турнира взеха участие и представителите на мъжкия и женския национален отбор на западната ни съседка. От българска страна се отличаваха имената на европейския вицешампион и бивш световен шампион гм Антоанета Стефанова, гм Кирил Георгиев, гм Маргарита Войски и др. За колорита на турнира допринесе и срещата между духовници - отец Стоян Бербатов и Миодраг Сивачки. Всички участници в мача изиграха по една партия срещу своите опоненти при контрола от 25 минути + 10 секунди за всеки ход.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване