05/29/11 18:23
(http://www.klassa.bg/)

Ще обсъждаме всички варианти за системата ПРО

България е готова да обсъжда всички варианти за създаването на системата ПРО, както и за разполагането на нейните компоненти. Това заяви вчера във Варна министърът на отбраната Аню Ангелов. Той изнесе доклад пред комитета "Отбрана и сигурност" в рамките на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която се провежда в морската столица. Според него при сътрудничеството между НАТО и Русия е добре да бъде постигнато изграждането на две отделни независими системи.
„Сътрудничеството между алианса и ЕС е от изключително значение“, посочи Ангелов. Той твърди, че така ще се даде шанс за развитие на възможностите на различни нива.
Външният министър Николай Младенов обяви вчера, че страната ни няма да допусне да бъде изградена система за противоракетна отбрана, която не покрива нейната територия. Той беше категоричен, че няма да се изграждат радари от ПРО на връх Ботев.


Началникът на отбраната иска модернизация на фрегатите ни

Военноморските сили трябва да модернизират фрегатите си в частта за ракетно въоръжение, както и да се закупи нова техника за сухопътните сили. Това заяви вчера във Варна началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов. Той обясни, че е належаща и покупката на многоцелеви изтребител за Военновъздушните сили. За да се изпълнят плановете, заложени в Бялата книга за развитие на въоръжените сили, е необходимо за министерство на отбраната да бъдат заделени 1,5% от БВП.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване