05/30/11 19:41
(http://www.klassa.bg/)

Кръстиха парка около Паметника на Съветската армия Княжеска градина

Пространството около Паметника на Съветската армия ще се казва Княжеска градина. Това предложение бе направено от общинския съветник от ДСБ Вили Лилков и бе одобрено от съветниците от комисията по образование на Столичния общински съвет. Влизането му в действие трябва да бъде одобрено и на заседание на съвета. Лилков коментира, че градината е имала такова име в литературата преди 1944 година, но не е била кръстена официално така. Той добави, че е хубаво да бъде дадено такова име на парка, защото това е най-емблематичното място в столицата. „Няма друго такова пространство освен Градската градина, което да е заобиколено от такива култови и красиви сгради“, коментира още Лилков. Той бе категоричен, че Паметникът на Съветската армия не бива да се разрушава, а да се търси вариант или за вграждането му в нова градина, или да бъде преместен в тематичен парк, който да събере всички паметници на тоталитаризма и тоталитарното изкуство.
Председателят на комисията по култура Малина Едрева обяви, че до края на лятото предстои да се уточнят и критериите за международния конкурс за пространството при паметника. Приемането на проектите се очаква да започне в края на септември.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване