05/30/11 19:45
(http://www.klassa.bg/)

Обсъждат Петър Диков за кмет, Фандъкова ставала за вицепрезидент

Главният архитект на София Петър Диков може да е кандидатурата на ГЕРБ за кмет на столицата, твърдят посветени в кулоарните новини от сградата на „Московска“ 33. Рокадата се налагала, тъй като има вариант сегашният кмет Йорданка Фандъкова да бъде поканена за вицепрезидент в двойката на ГЕРБ – най-вероятно заедно със самия Бойко Борисов.
От столичната организация на управляващата партия смятали, че професионалист като Петър Диков има шанс да бъде подкрепен и от голяма част от симпатизантите на левицата, които не харесвали вечния бунтар Георги Кадиев, който вече бе номиниран от БСП-София за кандидат-кмет на социалистите. Освен това социологическите проучвания показвали, че ГЕРБ може да разчита на по-широка подкрепа, ако издигне експерт, а не чисто партийна кандидатура.
Самият Петър Диков вчера бе крайно лаконичен по телефона. “Питайте тези, които твърдят, че съм евентуален кандидат за кмет. Аз не знам нищо по въпроса“, заяви той пред „Класа“. Диков бе сред спряганите имена и през 2009 г., но в крайна сметка тогава бе предпочетена Йорданка Фандъкова.
„Класа“ се опита да научи нещо повече и от общински съветници на управляващата партия и опозицията. Общинарите от ГЕРБ бяха много предпазливи в прогнозите си, тъй като многократно повтаряната официална позиция на партията им е, че кандидатите ще бъдат обявени през юни-юли.
„Вярно е, че медийни публикации и политолози от месеци насам пращат Йорданка Фандъкова за участник в президентската надпревара, но самата тя е много въздържана в изказванията си“, каза общинар, пожелал да остане анонимен. По думите му надали се работи само по един вариант, така че нищо чудно да са обсъждани и плюсовете и минусите от номинирането на Петър Диков.
„Кой ще е кандидат-кметът на ГЕРБ, много зависи и от това, дали Бойко Борисов ще се кандидатира за президент. В зависимост от това варират и конфигурациите за кметския пост“, коментира друг общинар, пожелал анонимност.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване