05/30/11 19:44
(http://www.klassa.bg/)

Полицаи помагали на незаконни банкери

Организирана престъпна група, извършвала незаконна банкова дейност, е задържана във Варна, съобщиха вчера от пресцентъра на МВР. Престъпната дейност е била подпомагана и от двама полицаи, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР комисар Димитър Димитров. Групата се е занимавала и с изнудване на граждани, събиране на задължения със силови методи, а незаконната дейност е била извършвана на територията на Провадия и Варна от името на заложни къщи.
Униформените извършвали проучване, проследяване и нахлуване в частни домове. Единият от тях е оперативен работник към „Борба с организираната престъпност”-Варна, а другият - служител в Първо районно управление в морската столица.
От МВР добавиха, че при операцията са били иззети документи за над 270 000 лева отпуснати кредити. Операциите се финансирали от две известни на варненската общественост лица. Единият е собственик на плейбой барове, а другият е действащ митничар, казаха от полицията.
Вследствие на акцията първоначално са били задържани 19 души. Към девет от тях ще бъдат предявени мерки „задържане за 24 часа” на база оценка на доказателствата, уточниха от МВР.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване